7 redenen waarom financieel inzicht voor zzp’ers een must is

Ondernemen is voor veel zzp’ers interessanter dan (online) de boekhouding te doen. Tenzij je natuurlijk freelancer bent op het gebied van administratie. Financieel inzicht hebben, is echter voor iedere zzp’er of freelancer een must. We vonden 7 redenen waarom dat dit zo is en laten we eens beginnen met een hele aantrekkelijke reden:

Reden 1: Om op vakantie te kunnen gaan

Als zzp’er krijg je geen vakantiegeld zoals bij een vaste baan. Daarom is het raadzaam om op tijd geld voor jouw welverdiende vakantie te reserveren, bijvoorbeeld maandelijks. Vergeet ook niet dat op vakantie gaan meestal ‘geen inkomsten’ betekent, tenzij je online blijft werken met de wifi-verbinding op je vakantieadres.

Reden 2: Zodat je weet wanneer je facturen moet sturen

Met financieel inzicht kom je erachter dat het wellicht slimmer is om een aantal facturen al vroeg in de maand te versturen in plaats van aan het einde van de maand. Zeker in gevallen dat er lange betalingstermijnen zijn. Dat wordt nog weleens vergeten en dan kun je uitdagingen krijgen met de volgende reden:

Reden 3: Op tijd je rekeningen kunnen betalen

Het kunnen voldoen aan je eigen betalingsverplichtingen betekent in veel gevallen dat je moet weten welke facturen klanten nog aan jou moeten betalen. Zonder financieel inzicht kun je voor verrassingen komen te staan. Weet je wie jouw best betalende klanten zijn?

Reden 4: Vanwege het betalen van omzetbelasting

De Belastingdienst wil per kwartaal de omzetbelasting (OB) betaald zien. Met een slim en gemakkelijk online boekhoudpakket kun je deze reservering ook alvast maken. Financieel inzicht betekent ook dat je inzichtelijk hebt wat je als kosten mag verrekenen met de te betalen omzetbelasting.

Reden 5: Besparen op een boekhouder

Zeker als starter kun je jezelf nog geen dure boekhouder permitteren. Gelukkig is online boekhouden tegenwoordig eenvoudig geworden. Bovendien kun je het snel doen, waardoor je meer tijd kunt besteden aan je passie; ondernemen.

Reden 6: Financieel inzicht motiveert

Financieel inzicht betekent dat je gemotiveerd wordt om het nog beter te doen, of dat je juist met trots naar je dashboard kijkt wat je in korte tijd al hebt bereikt.

Reden 7: Rust!

Tot slot geeft financieel inzicht rust in je hoofd, maar ook in het hoofd van je mogelijke man, vrouw of partner. Want wat is er nu leuker dan het laten zien en delen van jouw successen?

InvoiceHippo gratis uitproberen?

Dat doe je door hier te klikken.

InvoiceHippo, snel en gemakkelijk boekhouden voor ondernemers.

Earl Sanches

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *