Een accountant of een onlineboekhoudprogramma?
Categoriesnews

Kiezen tussen een accountant en een boekhoudprogramma als zzp’er… Wat past bij jou?

In de wereld van zelfstandige ondernemers (zzp’ers) en kleine bedrijven moet je op een gegeven moment een belangrijke knoop doorhakken: ga je voor een accountant of ga je zelf de boekhouding regelen met een onlineboekhoudprogramma? Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen, en het maken van de juiste keuze is essentieel voor het welzijn van je onderneming. Laten we eens kijken naar vijf belangrijke overwegingen. 
Lees verder “Kiezen tussen een accountant en een boekhoudprogramma als zzp’er… Wat past bij jou?”

Stappenplan voor het opzetten van een effectieve boekhouding als ZZP'er
Categoriesnews

Stappenplan voor het opzetten van een effectieve boekhouding als ZZP’er

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) draait alles om onafhankelijkheid en flexibiliteit. Maar als het op boekhouding aankomt, dan kunnen er al snel uitdagingen ontstaan. Gelukkig is er een oplossing. In deze blog delen we een stappenplan om een effectieve boekhouding op te zetten, met tips om overzicht te houden, de administratie leuk te maken en te voldoen aan de laatste trends op het gebied van online boekhouden..

Lees verder “Stappenplan voor het opzetten van een effectieve boekhouding als ZZP’er”

ZZP trends: dit is wat verandert op de arbeidsmarkt
Categoriesnews

ZZP trends: dit is wat verandert op de arbeidsmarkt

Dat steeds meer zzp’ers gebruikmaken van onlineboekhoudprogramma’s, zoals InvoiceHippo, is een van de trends die we waarnemen. Het leek ons echter interessant om eens wat meer actuele trends te beschrijven. We gingen op onderzoek uit en een van de inzichten die we verkregen, is dat zzp’ers minder werkdruk ervaren dan een vaste medewerker. Hier is een samenvatting van wat we nog meer ontdekten: 

Lees verder “ZZP trends: dit is wat verandert op de arbeidsmarkt”

En…word jij ook zzp’er? 5 redenen om zelf te starten
Categoriesnews

En…word jij ook zzp’er? 5 redenen om zelf te starten

Er zijn meer dan 1,2 miljoen mensen zzp’er in Nederland volgens het CBS* en het aantal groeit nog steeds. Behoor jij binnenkort ook tot deze groep? Als je niet kunt doorgroeien in een vaste baan, of te weinig invloed kunt uitoefenen op je eigen inkomsten, dan is deze stap zeker het overwegen waard. Dit zijn vijf redenen uit de praktijk om voor zelfstandig ondernemerschap te kiezen: Lees verder “En…word jij ook zzp’er? 5 redenen om zelf te starten”

Je tarief bepalen als zzp'er: “Ontdek je waarde en vraag wat je verdient!"
Categoriesnews

Je tarief bepalen als zzp’er: “Ontdek je waarde en vraag wat je verdient!”

Wat ben je waard en wat durf je te vragen voor jouw werkzaamheden? Dat is voor veel zzp’ers een uitdagende vraag. Maar als je te weinig vraagt voor je diensten dan is de uitdaging om ineens meer te gaan vragen veel groter: dat zal een klant niet snel accepteren. Daarom delen we in deze blog enkele enkele inzichten om je te helpen je waarde te ontdekken en te vragen wat je verdient.

Lees verder “Je tarief bepalen als zzp’er: “Ontdek je waarde en vraag wat je verdient!””

Zet jezelf als zzp'er in het zonnetje
Categoriesnews

De administratie gedaan…zet jezelf in het zonnetje als zzp’er!

Het toekennen van ‘beloningen’ na het voltooien van administratieve taken een manier is om jezelf te erkennen, te waarderen en te motiveren voor het werk dat je verzet. Je hebt immers geen werkgever die je in het zonnetje zet. Dit kan helpen om de administratie niet alleen als een verplichting te zien, maar ook als een gelegenheid om iets leuks te kunnen doen. Zo wordt het doen van je boekhouding en administratie nog leuker:  Lees verder “De administratie gedaan…zet jezelf in het zonnetje als zzp’er!”

Hoe kun je als zzp'er meer financiële zekerheid opbouwen?
Categoriesnews

Hoe kun je als zzp’er meer financiële zekerheid opbouwen?

De inflatie in Nederland was in sommige maanden van 2022 soms hoger dan 10%. Op de website van het CBS kun je teruglezen dat het percentage op dit moment tussen 4% en 5% ligt. Het is daarom voor veel zzp’ers (en natuurlijk ook andere ondernemende mensen) belangrijk om financiële zekerheid op te bouwen. Deze vijf tips helpen je daarbij:
Lees verder “Hoe kun je als zzp’er meer financiële zekerheid opbouwen?”

Vakantie: geld voor zzp’ers!
Categoriesnews

Vakantie: geld voor zzp’ers!

Ja, ook als zzp’er moet je op vakantie kunnen gaan. Alleen is er dat ene grote nadeel: je krijgt geen vakantiegeld! Vaste medewerkers sparen gedurende het hele jaar 8% van het bruto inkomen automatisch op en in mei ontvangen zij ongeveer een dubbel salaris. Een zzp’er heeft die rijkdom niet. Bovendien wordt je ook niet doorbetaald als je niet werkt. Dubbel pech dus. Hoe kun je als zzp’er extra geld verdienen? Lees verder “Vakantie: geld voor zzp’ers!”

Ben je een ambitieuze of realistische zzp’er?
Categoriesnews

Ben je een ambitieuze of realistische zzp’er?

Herken je ‘m ook op bovenstaand plaatje? Het is de bekende ‘roze bril’, waarmee de wereld mooier wordt gezien dan hij is. Een valkuil, die helaas vaak voorkomt, bijvoorbeeld bij (vaak jonge) ambitieuze zzp’ers. Ze willen het nog beter doen dan hun ouders, een mooie toekomst opbouwen en geld verdienen met hun unieke idee. Toch kan het misgaan, omdat de echte wereld niet gezien wordt. Hoe dat komt, maar vooral wat je er tegen kunt doen, dat lees je hier: Lees verder “Ben je een ambitieuze of realistische zzp’er?”