Vakantie: geld voor zzp’ers!
Categoriesnews

Vakantie: geld voor zzp’ers!

Ja, ook als zzp’er moet je op vakantie kunnen gaan. Alleen is er dat ene grote nadeel: je krijgt geen vakantiegeld! Vaste medewerkers sparen gedurende het hele jaar 8% van het bruto inkomen automatisch op en in mei ontvangen zij ongeveer een dubbel salaris. Een zzp’er heeft die rijkdom niet. Bovendien wordt je ook niet doorbetaald als je niet werkt. Dubbel pech dus. Hoe kun je als zzp’er extra geld verdienen? Lees verder “Vakantie: geld voor zzp’ers!”

Ben je een ambitieuze of realistische zzp’er?
Categoriesnews

Ben je een ambitieuze of realistische zzp’er?

Herken je ‘m ook op bovenstaand plaatje? Het is de bekende ‘roze bril’, waarmee de wereld mooier wordt gezien dan hij is. Een valkuil, die helaas vaak voorkomt, bijvoorbeeld bij (vaak jonge) ambitieuze zzp’ers. Ze willen het nog beter doen dan hun ouders, een mooie toekomst opbouwen en geld verdienen met hun unieke idee. Toch kan het misgaan, omdat de echte wereld niet gezien wordt. Hoe dat komt, maar vooral wat je er tegen kunt doen, dat lees je hier: Lees verder “Ben je een ambitieuze of realistische zzp’er?”

10 administratieve tips voor de ongestructureerde zzp’er
Categoriesnews

10 administratieve tips voor de ongestructureerde zzp’er

Ongetwijfeld ben je er trots op dat je een eigen bedrijf hebt. Maar om te groeien heb je geld en overzicht nodig. Voor wie druk is met de dagelijkse operatie, datgene waar je jouw energie uithaalt, kan de administratie best uitdagend zijn. Weet je precies hoe je er financieel voor staat? Deze 10 tips helpen je daarbij: Lees verder “10 administratieve tips voor de ongestructureerde zzp’er”

3 uitdagingen met online boekhoudprogramma’s vanuit de praktijk
Categoriesnews

3 uitdagingen met online boekhoudprogramma’s vanuit de praktijk…

Dit is het verhaal van Abraham Habtezion, eigenaar van Freshland Foodpackaging uit Barendrecht. Hij heeft een jong bedrijf dat groente en fruit sorteert en verpakt en een vast team van ruim 20 medewerkers. Inmiddels is hij een blije gebruiker van InvoiceHippo, omdat hij drie uitdagingen had die je misschien zelf ook wel herkent. Lees verder “3 uitdagingen met online boekhoudprogramma’s vanuit de praktijk…”

3 financiële voornemens voor zzp’ers en ondernemers
Categoriesnews

3 financiële voornemens voor zzp’ers en (startende) ondernemers

Wat ga je met jezelf afspreken om voor 2023 te gaan doen op financieel gebied? Het is vast iets waar je in de decembermaand over nadenkt. Met de huidige hoge inflatie en een energiecrisis is het van belang om je financiële zaken op orde te hebben, zodat je ook je eigen rekeningen kunt blijven betalen. Zouden deze drie voornemens iets voor je kunnen zijn om te overwegen? Lees verder “3 financiële voornemens voor zzp’ers en (startende) ondernemers”

Overweeg je een ander boekhoudpakket? Stap dan nu over!
Categoriesnews

Overweeg je een ander boekhoudpakket? Stap dan nu over!

Vreemd eigenlijk. Als ondernemers niet tevreden zijn met hun boekhoudpakket, dan ondernemen ze lang niet altijd actie: ze blijven er vaak mee doorwerken. Waarom dat zo is? Dat zullen we kort beschrijven. Maar wie mogelijke obstakels overwint doet wel met meer plezier zijn of haar eigen boekhouding. Heb je al langer het gevoel dat iets anders beter bij je zou passen, lees dan vooral door… Lees verder “Overweeg je een ander boekhoudpakket? Stap dan nu over!”

Maandelijks meer geld op je zakelijke rekening
Categoriesnews

Maandelijks meer geld op je zakelijke rekening? Stel jezelf 5 vragen

In onze vorige blog, die ging over facturatie stress, was een van de stressmomenten het bepalen van wat en hoeveel je in rekening moet brengen. Zeker voor startende ondernemers of zzp’ers is dat vaak een uitdagende vraag. Daarom hebben we vijf vragen opgeschreven om over na te denken, waardoor je wellicht maandelijks meer geld op je rekening krijgt…
Lees verder “Maandelijks meer geld op je zakelijke rekening? Stel jezelf 5 vragen”

Wat zal ik nu weer eens in rekening brengen?
Categoriesnews

Wat zal ik nu weer eens in rekening brengen? Oftewel facturatie stress…

Iedereen die onderneemt kent dit moment: het moment dat je gaat nadenken over wat klanten aan jou zouden moeten gaan betalen. Bij het leveren van een product is dat misschien eenvoudig, maar als je bijvoorbeeld in de ‘uren-business’ zit dan is dat toch heel anders. Dan moet je namelijk een waarde geven aan je eigen persoonlijke kunnen. Best uitdagend. Vier voorbeelden van ‘facturatie stress’ hebben we eens opgeschreven.
Lees verder “Wat zal ik nu weer eens in rekening brengen? Oftewel facturatie stress…”

“Oeps, vergeten te factureren!” Het komt helaas voor…
Categoriesnews

“Oeps, vergeten te factureren!” Het komt helaas voor…

Is het je ook wel eens overkomen? Dat je op hangende pootjes contact met je klant opnam en zo ongeveer zei: “Ja sorry ik ben per ongeluk vergeten om je een factuur te sturen?” Of was jij wellicht zelf die klant en had een leverancier voor jou een gelijksoortig bericht? Het leek ons interessant om eens verklaringen te zoeken waarom dat dit voorkomt, maar vooral ook wat dit voor de klantrelatie betekent.

Lees verder ““Oeps, vergeten te factureren!” Het komt helaas voor…”