3 financiële voornemens voor zzp’ers en ondernemers

Wat ga je met jezelf afspreken om voor 2023 te gaan doen op financieel gebied? Het is vast iets waar je in de decembermaand over nadenkt. Met de huidige hoge inflatie en een energiecrisis is het van belang om je financiële zaken op orde te hebben, zodat je ook je eigen rekeningen kunt blijven betalen. Zouden deze drie voornemens iets voor je kunnen zijn om te overwegen?

Voornemen 1: het beperken van je administratieve stress

De tankbonnen liggen In de auto, in je portemonnee zitten rekeningen van zakenlunches en je zoekt vaak naar facturen van leveranciers in je email, omdat je vergeten was deze rekening in de juiste Windows map op te slaan. Herkenbaar? Dan is het tijd voor meer structuur, zeker als je verwacht te gaan groeien in 2023. Bovendien ben je dan ook geen dag meer kwijt voor het indienen van je omzetbelasting.

Voornemen 2: zelf je financiële planning doen

Als zzp’er of ondernemer in de groei kun je schrikken van de rekening van je boekhouder. Dit had je niet verwacht! Doordat het aantal klanten is toegenomen besloot je op een bepaald moment om externe hulp in te roepen. Was dat achteraf wel de juiste beslissing? Als je naar de rekening van je boekhouder kijkt niet, want daar moet je behoorlijk hard voor werken.  Als je zelf je financiële planning gaat maken kun deze kosten besparen. Zo moeilijk is het tegenwoordig niet meer om zelf je administratie te doen.

Voornemen 3: Nog meer digitaal alles kunnen vinden ook op financieel gebied

Je hebt er alles aan gedaan dat nieuwe klanten je kunnen vinden, door bijvoorbeeld te investeren in SEO en een aantrekkelijke website. Bovendien laat je periodiek van je horen op social media. Maar als je zelf iets wilt terugvinden van klanten of leveranciers dan moet je gaan zoeken naar facturen, rekeningen of bonnetjes. Bij veel kleine ondernemers bestaat de administratie nog steeds uit papieren ordners. Gek eigenlijk…

Het realiseren van voornemens

Voornemens kun je maken, maar ze hebben pas nut als je ze realiseert. Daarom heb je vast weleens een online boekhoudpakket overwogen. Alleen wist je niet wat je moest kiezen. Dat hadden we zelf ook. Daarom zijn we het zelf gaan ontwikkelen, vooral omdat we vonden dat online boekhouden een stuk gemakkelijker zou moeten kunnen.

Probeer het maar eens uit: InvoiceHippo mag je 3 maanden gratis gebruiken, omdat we ervan overtuigd zijn dat het voor je werkt. Klik hier om je te registreren en gebruik als promotiecode: PROMO2023

Een gelukkig, (financieel) gezond en succesvol 2023 toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *