3 uitdagingen met online boekhoudprogramma’s vanuit de praktijk

Dit is het verhaal van Abraham Habtezion, eigenaar van Freshland Foodpackaging uit Barendrecht. Hij heeft een jong bedrijf dat groente en fruit sorteert en verpakt en een vast team van ruim 20 medewerkers. Inmiddels is hij een blije gebruiker van InvoiceHippo, omdat hij drie uitdagingen had die je misschien zelf ook wel herkent.

Uitdaging 1: Onvoldoende gemak en flexibiliteit

“Elk bedrijf is anders, maar waarom is het dan vaak zo complex om eigen items aan te maken? In mijn vakgebied, en ongetwijfeld in veel andere verpakkings- of logistieke omgevingen, werken we met allerlei verschillende eenheidstypes, zoals ‘pallets’ of specifieke benamingen van verpakkingsdozen of materialen. Dat soort items wil ik op de factuur hebben, maar het lukte mij niet om dat zelf te doen. Dus ontstond er gelijk een volgende uitdaging”, vertelt Abraham.

Uitdaging 2: De afhankelijkheid van een boekhouder

Abraham vervolgt zijn verhaal: “Dus ging ik naar mijn boekhouder. Iemand waarvan ik dacht dat hij alles wist van het online boekhoudpakket wat ik op dat moment gebruikte. Hij had het mij immers aanbevolen. De conclusie was dat hij mij voor wat betreft de technische  inrichting niet verder kon helpen. Ik kreeg het advies om contact op te nemen met de leverancier.”  Met als gevolg een volgende uitdaging:

Uitdaging 3: Het lange wachten bij de leverancier van het online boekhoudprogramma

“Gebruikmaken van een groot en bekend online boekhoudprogramma hoeft niet altijd voordelen op te leveren. Ik stond namelijk minuten lang in de wachtrij en ervaarde gedoe van service tickets: ‘we hebben uw probleem in behandeling genomen’, duurde minimaal twee weken! Tussentijds had ik geen idee of ze met mijn probleem bezig waren.  Bovendien was er nauwelijks persoonlijk contact, maar een servicemedewerker waar je slechts ‘een van de velen’ bent: iemand die je niet kent. Dus besloot ik om eens naar alternatieven te gaan kijken, namelijk bij jeugdvriend Earl Sanchez, eigenaar van InvoiceHippo.

Waarom de keuze voor InvoiceHippo?

“InvoiceHippo kan ik zelf aankleden zoals ik wil. Elk item, wat ik in een eenvoudig menu aanmaak, is gelijk zichtbaar op de factuur. Dat is fijn, want het maakt het factureren flexibel en bovendien kan ik de facturatie in mijn eigen huisstijl doen. Wat ik daarnaast enorm waardeer is het persoonlijke contact. Als ik wel een hulpvraag heb, dan wordt het binnen enkele minuten opgelost. In de loop van de jaren heb ik best wat ervaring opgedaan met online boekhoudprogramma’s, maar voor de gewone ondernemer of zzp’er die houdt van eenvoud en flexibiliteit en overzicht is InvoiceHippo voor mij absoluut de beste. Online boekhouden kost nauwelijks nog tijd en inspanning, ik kan gewoon lekker ondernemen!”

Over Freshland Foodpackaging B.V.

Freshland Foodpacking B.V. is een bedrijf dat groente en fruit sorteert en verpakt. Ook producten die in eerste instantie minder goed lijken zijn na een unieke behandeling weer klaar voor de markt. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwaxen, decontanimeren en uitsorteren van citrus. Freshland Foodpacking beschikt over speciale apparatuur, waarmee grote volumes tegelijkertijd kunnen worden behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *