Zet jezelf als zzp'er in het zonnetje

Het toekennen van ‘beloningen’ na het voltooien van administratieve taken een manier is om jezelf te erkennen, te waarderen en te motiveren voor het werk dat je verzet. Je hebt immers geen werkgever die je in het zonnetje zet. Dit kan helpen om de administratie niet alleen als een verplichting te zien, maar ook als een gelegenheid om iets leuks te kunnen doen. Zo wordt het doen van je boekhouding en administratie nog leuker: 

Verwen jezelf met iets wat waarde heeft voor jouw dienstverlening

Je hebt een mijlpaal bereikt, bijvoorbeeld de allerhoogste kwartaalomzet ooit. Dan is dit wellicht het moment om te investeren in een nieuwe laptop, monitor of iets anders waardoor je jouw werk nog beter kunt doen. Een videomaker koopt bijvoorbeeld ‘nog beter geluid’, want daardoor kan zijn tarief* wellicht ook omhoog.

Gun jezelf een ontspanningsmoment

De afgelopen weken heb je harder gewerkt dan ooit, maar met succes. Nu is het tijd om even gas terug te nemen en te relaxen. Of je naar de sauna gaat, een yogasessie doet of gaat ontspannen in de natuur dat bepaal je natuurlijk zelf. Als je jezelf dit moment gunt, dan kun je bovendien op een later moment weer presteren in de hoogste versnelling.

Creëer een beloningspunten systeem

Maak een beloningssysteem waarbij je jezelf punten toekent voor elke afgeronde administratieve taak. Verzamel een bepaald aantal punten en wissel ze in voor beloningen. Hou wel je gezondheid in de gaten, want als je jezelf steeds gaat trakteren op iets lekkers dan…Je zou bijvoorbeeld ook bij elke mijlpaal van een administratieve handeling geld voor je vakantie kunnen wegleggen.

Plan iets leuks met je partner of gezin

Als zzp’er werk je vaak thuis en zit je alleen achter een gesloten deur. Nu is het tijd om als ‘werkende indringer’ eens iets terug te geven aan je medebewoners.. Soms begrijpen ze namelijk helemaal niet waar je mee bezig bent en waarom je jezelf voor langere tijd van hen afzondert. Veel plezier, waar je ook naartoe gaat.

Ga iets nieuws leren

Na het voltooien van een grote administratieve taak, bijvoorbeeld het doen van je OB-aangifte, kun je jezelf ook belonen door iets nieuws te gaan leren. Ook het gevoel van persoonlijke groei, waardoor je een nog betere zzp’er wordt kan een geweldige motivator zijn. Volg bijvoorbeeld een online workshop op verdiep je eens in alles wat er op dit moment op het gebied van kunstmatige intelligentie gebeurt.

Kortom, vier je successen met jezelf of met anderen. Zo blijf je gemotiveerd en boek je vooruitgang.

*Hoe je jouw tarief kunt bepalen, bespreek ik in een volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *